شنبه 03 آذر 1403
EN

خبرگزاری

رییس مرکز پزشکی حج: ایران در منا بیمارستان صحرایی مستقر می کند

  • 09 مرداد 1398
  • 22:12
  • حج تمتع
  • 0 دیدگاه
  • 309 بازدید
  • Article Rating
رییس مرکز پزشکی حج: ایران در منا بیمارستان صحرایی مستقر می کند

رییس مرکز پزشکی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: ایران به منظور کمک به حفظ سلامت و درمان حجاج، بیمارستان صحرایی در عرفات و منا دایر می کند.

دکتر «محمدتقی حلی ساز» امروز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: ایران تنها کشوری است که عربستان سعودی از گذشته به آن اجازه برقراری بیمارستان در منا و عرفات را می دهد.
وی افزود: ایران در این بیمارستان، علاوه بر درمان حجاج خویش، به عربستان سعودی نیز در درمان حجاج سایر کشورها در این منطقه کمک می کند.
حلی ساز تصریح کرد: ما امسال با تمام تجهیزات و امکانات در آنجا مستقر می شویم و به هر میزان که حجاج مراجعه کنند، توان خدمات دهی به آنان را داریم.
وی در این زمینه از استقرار تجهیزات لازم برای انجام انواع آزمایشهای پزشکی و ویزیتهای تخصصی برای حجاج در بیمارستان ایران در منا خبر داد.
منا منطقه ای در نزدیکی مکه به طول 5.3 کیلومتر و عرض تقریبی 500 متر است که بیش از دو میلیون و 500 هزار حاجی در ایام تشریق در ماه ذی الحجه برای انجام مناسک حج از جمله سنگ زدن به شیطان (جمره)، قربانی کردن ، حلق و تقصیر (تراشیدن موی سر) و برگزاری عید قربان در چادرها بیتوته می کنند.
دهم تا سیزدهم ذی الحجه که به آن «ایام تشریق» گفته می شود، در سال جاری مصادف با 21 تا 24 مردادماه است.
حجاج دو روز پیش از آن، با لباس احرام از مکه به صحرای عرفات و سپس، مشعر می روند.
حلی ساز گفت: پیش بینی های هواشناسی حکایت از آن دارد که دمای هوا در ایام تشریق بین 48 تا 50 درجه سانتیگراد در منطقه منا و عرفات خواهد بود و به همین دلیل، خود را برای رویارویی با بیماریهایی نظیر گرمازدگی در آنجا آماده می کنیم.
وی آموزش گسترده حجاج، ایجاد تونل سرما و استقرار تجهیزات و امکانات مناسب را از جمله اقدامات هیات پزشکی حج ایران برای این ایام برشمرد.

رییس مرکز پزشکی ایران گفت: در حال حاضر، داروها و تجهیزات مناسب را بسته بندی کرده، نقشه استقرار در چادرها را کشیده ، کولرها را آماده سازی نموده و چندبار هم از منطقه بازدید کرده ایم و همه چیز برای یک عملیات موفق انجام شده است.
حلی ساز، شمار پزشکان و اعضای کادر درمانی ایران را در موسم حج سال جاری 560 نفر برشمرد و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در طول سالیان متمادی ثابت کرده است به موضوع سلامت زائران بسیار حساس است و برای آن سرمایه گذاری می کند.
وی گفت: با همین نگاه، مرکز پزشکی موضوع استطاعت جسمی زائران را در ایران مورد بررسی و تایید قرار داده و داروها، تجهیزات و نیروی کافی و مناسب را برای درمان آنان در سرزمین وحی مستقر کرده است.
رییس مرکز پزشکی ایران یادآور شد: امسال حدود 60 تن داروی کاربردی در موسم حج را که بالغ بر 400 قلم می شود، در قالب 120 پالت با هواپیما به عربستان ارسال کردیم.
حلی ساز، استقرار یک بیمارستان، 9 درمانگاه و پزشکان عمومی در همه هتلهای اسکان زائران ایرانی در مکه و مدینه را از دیگر اقدامات مرکز پزشکی حج بیان کرد و گفت که علاوه بر اینها، توافق هایی با دولت عربستان برای درمان حجاج ایرانی شده است.
وی گفت: از زمان استقرار نخستین کاروانها در سرزمین وحی تاکنون ظرف سه هفته اخیر بیش از 60 هزار خدمت درمانی اعم از ویزیت، تزریقات، گچ گیری، بستری و سایر خدمات به حجاج ارایه شده است و این روند همچنان ادامه دارد.
رییس مرکز پزشکی جمهوری اسلامی ایران، بالارفتن میانگین سن زائران از 50 به 55 سال را در یکسال اخیر یکی از دلایل افزایش مراجعات دانست.
وی گفت: افراد مسن بسیاری در کاروانهای حجاج حضور دارند به گونه ای که مسن ترین زائر ایرانی حاضر در مکه 99 سال سن دارد.
تاکنون بیش از 75 هزار زائر ایرانی برای انجام مناسک حج وارد مکه و مدینه شده اند و ورود آنان به سرزمین وحی تا 14 مرداد ادامه دارد.

عباس خداشناس امتیاز به خبر :

آرشیو اخبار