مدیرکل تغذیه وتدارکات حج، عمره وعتبات از طبخ روزانه 20 هزار پرس غذا برا زائران ایرانی درمدینه منوره خبر داد و گفت : به طور متوسط در هر وعده نهار و شام 10 هزار وعده غذا بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته متناسب با ذایقه و شرایط زائران ...
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ مهران فرشید در خصوص برنامه تغذیه زائران در حج افزود: در دو آشپزخانه زین در شمال شرق و آشپزخانه دخیل در جنوب غربی مدینه امسال خطوط برنج، خورشت، کباب، سوپ و آماده سازی برای پخت غذای زائران ایرانی فعال شده اند و در کنار آن سردخانه و انبار نگهداری اقلام مورد نیاز و توزیع نیز پیش بینی شده است.
این مسئول در سازمان حج وزیارت با تاکید براینکه اولویت فعالیت ها طبخ غذای با کیفیت، سالم و بهداشتی است ،افزود: در هر آشپزخانه 27 نیروی مجرب ایرانی مسئولیت پخت و توزیع غذا را بعهده دارند.
وی با بیان اینکه نیروهای فعال در این مراکز از میان افراد مجرب انتخاب شده اند، اظهار کرد : این افراد امسال از بین حدود 800 متقاضی که شرایط عمومی را داشتند و در مصاحبه پذیرش و دوره آموزشی را طی کردند انتخاب و اعزام شدند.
به گفته وی، مالکان این آشپزخانه ها به سفارش سازمان حج وزیارت بهترین تجهیزات روز را خریداری و نصب کرده اند که موجب ارتقاء کیفیت و بهبود فرآیند طبخ غذا شده است.
وی با اشاره به اینکه تنوع غذایی براساس گزارش ها و ارزیابی های کارشناسی شرایط سال قبل و نظرسنجی هایی که هر سال انجام می شود تدوین و در برنامه غذایی زائران گنجانده شده است، ادامه داد: علاوه بر پخت غذای رژیمی ، صبحانه گرم نیزدر این برنامه پیش بینی شده که در هفته سه بار پخت و توزیع می شود.
وی عنوان کرد : نیروهای دو آشپزخانه زین و دخیل معمولا از ساعت 3 بامداد تا 5 بعدازظهر درگیر پخت و توزیع غذا می شوند و در عین حال، روند فعالیت در این دو آشپزخانه بسیار منظم و روان است.
فرشید گفت: روزانه 20 دستگاه خودرو حمل غذا که در هرکدام 12 هیتر برقی قرار گرفته و در هر هیتر نیز غذای حدود 500 نفر نگهداری می شود غذای آماده شده در آشپزخانه ها را به بیش از 20 هتل محل استقرار زائران ایرانی و کارگزاران حج در مدینه ، منتقل می کنند.
وی افزود: توزیع غذای ظهر از ساعت ده صبح و توزیع غذای شب از ساعت 5 بعداز ظهر با رعایت شرایط بهداشتی انجام می شود.
وی در مجموع کل نیروهای گروه آشپزی اعزامی به عربستان را بیش از 320 نفر ذکر کرد و گفت: بیش از 260 نفراز آنها در دو آشپزخانه ابوجدایل و الافندیه در مکه مستقر می شوند که به ترتیب حداکثر 70 هزار و 20 هزار پرس غذا در هر وعده پخت می کنند.