شنبه 03 آذر 1403
EN

خبرگزاری

طبخ روزانه 20 هزار پرس غذا برای زائران مدینه قبل

طبخ روزانه 20 هزار پرس غذا برای زائران مدینه قبل
مدیرکل تغذیه وتدارکات حج، عمره وعتبات از طبخ روزانه 20 هزار پرس غذا برا زائران ایرانی درمدینه منوره خبر داد و گفت : به طور متوسط در هر وعده نهار و شام 10 هزار وعده غذا بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته متناسب با ذایقه و شرایط زائران ...

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ مهران فرشید در خصوص برنامه تغذیه زائران در حج افزود: در دو آشپزخانه زین در شمال شرق و آشپزخانه دخیل در جنوب غربی مدینه امسال خطوط برنج، خورشت، کباب، سوپ و آماده سازی برای پخت غذای زائران ایرانی فعال شده اند و در کنار آن سردخانه و انبار نگهداری اقلام مورد نیاز و توزیع نیز پیش بینی شده است.
این مسئول در سازمان حج وزیارت با تاکید براینکه اولویت فعالیت ها طبخ غذای با کیفیت، سالم و بهداشتی است ،افزود: در هر آشپزخانه 27 نیروی مجرب ایرانی مسئولیت پخت و توزیع غذا را بعهده دارند.
وی با بیان اینکه نیروهای فعال در این مراکز از میان افراد مجرب انتخاب شده اند، اظهار کرد : این افراد امسال از بین حدود 800 متقاضی که شرایط عمومی را داشتند و در مصاحبه پذیرش و دوره آموزشی را طی کردند انتخاب و اعزام شدند. 
به گفته وی، مالکان این آشپزخانه ها به سفارش سازمان حج وزیارت بهترین تجهیزات روز را خریداری و نصب کرده اند که موجب ارتقاء کیفیت و بهبود فرآیند طبخ غذا شده است.
وی با اشاره به اینکه تنوع غذایی براساس گزارش ها و ارزیابی های کارشناسی شرایط سال قبل و نظرسنجی هایی که هر سال انجام می شود تدوین و در برنامه غذایی زائران گنجانده شده است، ادامه داد: علاوه بر پخت غذای رژیمی ، صبحانه گرم نیزدر این برنامه پیش بینی شده که در هفته سه بار پخت و توزیع می شود. 

وی عنوان کرد : نیروهای دو آشپزخانه زین و دخیل معمولا از ساعت 3 بامداد تا 5 بعدازظهر درگیر پخت و توزیع غذا می شوند و در عین حال، روند فعالیت در این دو آشپزخانه بسیار منظم و روان است.
فرشید گفت: روزانه 20 دستگاه خودرو حمل غذا که در هرکدام 12 هیتر برقی قرار گرفته و در هر هیتر نیز غذای حدود 500 نفر نگهداری می شود غذای آماده شده در آشپزخانه ها را به بیش از 20 هتل محل استقرار زائران ایرانی و کارگزاران حج در مدینه ، منتقل می کنند. 
وی افزود: توزیع غذای ظهر از ساعت ده صبح و توزیع غذای شب از ساعت 5 بعداز ظهر با رعایت شرایط بهداشتی انجام می شود. 
وی در مجموع کل نیروهای گروه آشپزی اعزامی به عربستان را بیش از 320 نفر ذکر کرد و گفت: بیش از 260 نفراز آنها در دو آشپزخانه ابوجدایل و الافندیه در مکه مستقر می شوند که به ترتیب حداکثر 70 هزار و 20 هزار پرس غذا در هر وعده پخت می کنند.

عباس خداشناس امتیاز به خبر :

آرشیو اخبار