پنجشنبه 01 آذر 1403
EN

خبرگزاری

درخواست مشارکت جدی خانواده ها در طرح سرشماری اینترنتی

  • 02 مهر 1395
  • 07:49
  • ساير
  • 0 دیدگاه
  • 976 بازدید
  • Article Rating
درخواست مشارکت جدی  خانواده ها در طرح سرشماری اینترنتی

 مدیر اجرای سرشماری خراسان رضوی خواستار شد؛

مشارکت جدی خانوارها در طرح سرشماری و انجام ثبت‌ نام به صورت اینترنتی

مدیر اجرای سرشماری خراسان رضوی از آغاز سرشماری عمومی نفوس و مسکن از روز شنبه، سوم مهر ماه، خبر داد.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان، رضا جمشیدی در نشست خبری سرشماری عمومی نفوس و مسکن  در سازمان برنامه و بودجه استان، با اشاره به اهمیت آمار در تدوین برنامه‌های مختلف در سطوح ملی و استانی اظهار کرد:  هر چه آمار به دست آمده شفاف‌تر باشد، اثر بخشی برنامه‌‌هایی که براساس آن آمار تدوین می‌شود، بیشتر خواهد بود. 
وی  با بیان اینکه سرشماری عمومی نفوس و مسکن از سال 85 هر 5 سال یک بار انجام می‌شود، ادامه داد: طبق سرشماری که در سال 1390 انجام شد، جمعیت استان بیش از 5 میلیون و 991 هزار نفر بوده که این تعداد در  یک میلیون و 700 هزار خانوار سکونت داشتند.
مدیر اجرای سرشماری خراسان رضوی در خصوص سایر آمار به دست آمده از سرشماری جمعیت استان در سال 90 افزود: طبق این سرشماری تعداد شاغلان استان یک میلیون و 729 هزار و 667 نفر و  جمعیت غیرشاغل 4 میلیون و 264 هزرا و 735 نفر بوده است که بر این اساس بار تکلف در استان 2.5 نفر به دست آمده است.  همچنین نسبت جنسی در استان 100 نفر بوده که این نسبت در کشور 101.8 نفر است. بعد خانوار در کشور و استان 3.5 نفر و ضریب شهرنشینی در استان و در کشور به ترتیب 71.9 و 71.4 است. 
جمشیدی با اشاره به اینکه معمولا شروع سرشماری با ابلاغ دستور رییس جمهور آغاز می‌شود، خاطرنشان کرد: در 15 شهریور ماه سال جاری رئیس جمهور دستور اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن را صادر کرد و در پی آن برنامه‌‌های لازم تدوین و وظایف ستاد به ریاست استاندار خراسان رضوی مشخص شد.
وی ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های مربوطه را اصلی‌ترین وظیفه ستاد سرشماری استان تلقی و تصریح کرد:  خراسان رضوی در کشور دارای بزرگترین رده اجرایی است که شامل حدود 2500 نفر می‌شود. از این تعداد 1934 نفر جزو آمارگیران اصلی و ذخیره هستند. تعداد 1757 نفر آمارگیران اصلی، 137 نفر ماموران ذخیره و 40 نفر ماموران تلفنی هستند. 
مشاور استاندارخراسان رضوی اضافه کرد: هر مامور آمارگیر باید حدود اطلاعات 1200 خانوار را طی مدت 31 روز در حوزه‌های شهری و 28 روز در حوزه‌های روستایی کسب کند؛ یعنی به طور متوسط اطلاعات 40 خانوار در روز را جمع‌آوری کند. هر مامور آمارگیر موظف به تکمیل اطلاعات حدود 3 حوزه است. زمان پیش‌بینی شده به طور متوسط برای اخذ اطلاعات هر خانوار 11 دقیقه است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی با اشاره به اینکه حدود 10 هزار نفر برای حدود 1900 نفر آمارگیر در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند، تصریح کرد: از این تعداد 39 نفر دارای مدرک دکتری، 1154 نفر دارای مدرک کارشناسی‌ارشد، 5364 نفر دارای مدرک کارشناسی، 1104 نفر دارای مدرک فوق دیپلم و حدود 2300 نفر دارای مدرک دیپلم هستند که به ترتیب 0.4 ، 12، 54، 11 و 23 درصد از تمام افراد ثبت‌نام شده را تشکیل می‌دهند. 64 درصد از ثبت‌نامی‌ها بیکار، 22 درصد دانشجو و 14 درصد شاغل هستند.
مدیر اجرای سرشماری خراسان رضوی بیان کرد: 22 درصد از ثبت‌نامی‌ها نیز قبلا سابقه همکاری با طرح سرشماری را داشته و 88 درصد بی‌سابقه هستند. حدود 48 درصد از افراد ثبت‌نام شده زن و 52 درصد مرد هستند. برای آمارگیران در 31 روز کاری و با حداقل 8 ساعت کار 2 میلیون و 300 تومان در نظر گرفته شده است.
 جمشیدی یادآور شد: سرشماری عمومی نفوس و مسکن به صورت حضوری از سوی ماموران آمارگیر از 4 آبان تا 4 آذر سال گذشته برگزار شد. در سرشماری سال 95 برای اولین بار به صورت داوطلبانه سرشماری به صورت اینترنتی انجام خواهد شد. در این روش هر خانوار که به صورت اینترنتی فرم مربوط به سرشماری را  تکمیل کند، هنگام حضور آمارگیر تنها لازم است تا کد آماری 12 رقمی را به مامور آمارگیر ارائه ‌دهد. 
مشاور استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: داوطلبان می‌توانند از تاریخ 3 تا 24 مهر ماه با مراجعه به سامانه اینترنتی www.sarshomari95.ir به تکمیل پرسش‌نامه مربوط به سرشماری بپردازند. 
جمشیدی گفت: در پایان ثبت اطلاعات خانوار 2 کد اعلام می‌شود که یکی از آن‌ها کد رهگیری و دیگری کد آماری 12 رقمی است؛ کد رهگیری به منظور ویرایش اطلاعات مورد استفاده قرار می‌گیرد و کد آماری 12 رقمی در زمان مراجعه ماموران آمارگیر باید به مامور آمارگیر ارائه شود. کد پستی مورد نیاز را می‌توان از سامانه اینترنتی پست دریافت کرد.
مدیر اجرای سرشماری خراسان رضوی از آمارگیری به صورت تلفنی نیز خبر داد و بیان کرد: این روش مخصوص خانوارهایی است که در زمان مراجعه آمارگیر غایب هستند. این خانوارها باید با شماره‌هایی که آمارگیران برای آنان می‌گذارند، تماس گیرند. خانوارهای غایب با کد مربوطه می‌توانند از تاریخ 25 مهر به سامانه ثبت‌نام اینترنتی مراجعه و ثبت نام خود را کامل کنند. 
وی در خصوص اقداماتی که تاکنون توسط ستاد سرشماری استان انجام شده است، گفت: تهیه نقشه‌های شهری و روستایی استان، تطبیق اطلاعات خانوارهای سرشماری شده سال 90 با سایر بانک‌های اطلاعاتی به منظور کاهش مغایرت‌، حوزه‌بندی کلیه شهرستان‌های استان، مکاتبه با فرمانداران به منظور تهیه امکانات مورد نیاز هر شهرستان در روند اجرای سرشماری، مشخص کردن مکان ستادهای شهرستانی، برگزاری جلسات متعدد هماهنگی بین سازمانی در داخل استان و مرکز آمار ایران، تهیه بالغ بر 2300 تبلت، برگزاری جلسات آموزشی برای آمارگیران و معاونین فنی و آموزشی شهرستان‌ها و کارشناسان مسئول اجرایی و اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌ها از جمله اقدامات انجام شده به شمار می‌رود.
وی خاطرنشان کرد: در سرشماری عمومی نفوس و مسکن 67 قلم اطلاعاتی مورد پرسش قرار می‌گیرد که شامل 15 قلم اطلاعاتی مکانی،  14 قلم اطلاعات خانوار، 15 قلم اطلاعات هویتی، 7 قلم اطلاعات مهاجرتی، 3 قلم اطلاعات مربوط به سطح سواد و تحصیلات، یک قلم مربوط به اطلاعات اشتغال، 7 قلم مربوط به زناشویی و باروری و 5 قلم اطلاعات مربوط به مسکن می‌شود اما در ثبت‌نام الکترونیکی 52 قلم مورد پرسش قرار می‌گیرد.
جمشیدی خواستار شد: مردم ثبت‌نام را اینترنتی را انجام دهند و اطلاعات را با کمال صداقت و دقت اعلام کنند. از سوی مرکز آمار ایران 1500 جایزه یک میلیون تومانی برای خانوارهایی که ثبت نام اینترنتی انجام می‌دهند، پیش‌بینی شده است.
عباس خداشناس امتیاز به خبر :

عکسهای مرتبط

آرشیو اخبار